گاز گرفتن سگ میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. در حالت کلی این حیوان به دلیل ترس، استرس، خشم و حتی واکنش غریزی اقدام به گاز گرفتن انسانها میکند. آشنایی با رفتارهای سگ و درک دقیق احساسات میتواند به مقابله با این رفتار کمک بسیار زیادی کند. تربیت این حیوان در پیشگیری از گاز گرفتن نقش کلیدی دارد. به کمک راهکارهای ساده به راحتی میتوانید این رفتار بد سگ را اصلاح کنید. قبل از گاز گرفتن سگها احساس ناراحتی خود را با پارس کردن نشان میدهند.
در اغلب موارد ترس و استرس باعث بروز چنین رفتاری در این حیوان میشود. سگها برای محافظت از خود اقدام به گاز گرفتن میکنند. اگر به تازگی یک سگ را به سرپرستی گرفتهاید؛ حتما به دنبال برقراری ارتباط سالم و صمیمانه باشید. تحت چنین شرایطی سگ شما عادت زشت گاز گرفتن را ترک خواهد کرد. گاز گرفتن سگ خانگی میتواند یک واکنش غریزی در مقابله با افراد جدید است. از لمس کردن این حیوان حین خواب جلوگیری کنید؛ زیرا در این حالت احتمال گاز گرفتن بسیار زیاد است. علت گاز گرفتن سگ مراقبت از سرپرست خود در شرایط مختلف میباشد.
علت گاز گرفتن سگ:
بر اساس جدیدترین بررسیهای صورت گرفته گاز گرفتن سگ دلیل خاصی ندارد. در واقع این رفتار واکنش طبیعی سگ در شرایط مختلف میباشد. بیشتر سگهای خیابانی و خانگی قبل از گاز گرفتن رفتارهای مختلفی اعم از: پارس کردن و غرغر کردن را آغاز میکنند.
همچنین این حیوان شروع به بیقراری خواهد کرد. به طوری که حتی نزدیک شدن به سگ نیز غیر ممکن میشود. در ادامه به بررسی علل گاز گرفتن سگ خواهیم پرداخت.
واکنش غریزی:
در صورتی که سگ احساس ترس و تهدید کند؛ شروع به گاز گرفتن خواهد کرد. در واقع برای محافظت از خود سگ گاز خواهد گرفت. مغز سگ بر اساس غریزه کار میکند و در واقع درک دقیقی از انتخابهای شناختی و منطقی ندارد.
اندازه میزان آسیب وارده؛ وابسته به قدرت فک و اندازه حیوان میباشد.
ترس:
بیشتر رفتارهای غافلگیرانه سگ ریشه در ترس دارد. همچنین نزدیک شدن بیش از حد میتواند باعث ایجاد حس ترس در سگ شود. خصوصا سگهای خیابانی بیشتر چنین رفتاری را هنگام ترس از خود بروز میدهند. حتما فاصله خود را با سگ حفظ کنید.
در صورتی که سگ با شما احساس راحتی داشت؛ بیشتر نزدیک شوید. حتما اعتماد سگ را جلب کنید و سپس نسبت به نزدیک شدن اقدام نمایید.
غافلگیری:
به هیچ عنوان سگهای خانگی و خیابانی را غافلگیر نکنید. هرگونه رفتار غافلگیرانه میتواند غریزه این حیوان را فعال کند. از رفتارهای غلط که باعث گاز گرفتن خواهد شد، میتوان به لمس سگ حین خواب اشاره کرد. در این صورت سگ عکس العمل سریعی از خود نشان خواهد داد و شروع به گاز گرفتن خواهد کرد. حتما به فرزندتان بیاموزید، که در حین خواب و غذا خوردن به سگ نزدیک نشوید.
حفاظت:
در صورتی که سگ چیزی ارزشمند مانند: غذا یا اسباب بازی داشته باشد؛ رفتارهای پرخاشگرانه بیشتری از خود نشان خواهد داد. به نوعی برای محافظت از چیزی که در دست دارد؛ گاز خواهد گرفت.
سگ تمایل بسیار زیادی به نگهبانی دارد و در صورت تعرض افراد غریبه شروع به گاز گرفتن خواهد کرد. این حیوان باوفا برای مراقبت از صاحب خود افراد غریبه را گاز خواهد گرفت.
درد و ناامیدی:
در برخی از موارد برخی از بیماریهای خاص نظیر هاری باعث گاز گرفتن سگ میشود. تحت چنین شرایطی سگ بیماریهای مختلفی را نیز به انسان منتقل خواهد کرد. ناامیدی نیز منجر به گاز گرفتن خواهد شد و حتی در چنین موقعیتی سگ شروع به پارس کردن خواهد کرد.
بازی:
در برخی از موارد سگ برای بازی کردن با انسانها شروع به گاز گرفتن خواهد کرد. به نوعی احساسات واقعی خود را به این روش بروز میدهد. یکی از شیوههای تعامل سگ با محیط بیرون گاز گرفتن است و از این طریق اقدام به برقراری ارتباط میکند.
تجربیات قبلی:
معمولا سگهای خیابانی که مورد آزار و اذیت قرار گرفتهاند؛ بیشتر گاز میگیرند. روح این حیوان دوست داشتنی به دلیل آسیبهایی که در گذشته تجربه کرده است؛ خدشه دار شده است.
سگهای خانگی به دلایل بالا میتوانند شروع به گاز گرفتن کنند. بهترین راه برای مقابله با چنین شرایطی پیدا کردن ریشه گاز گرفتن سگ میباشد. تحت چنین شرایطی ترک این عادت بد راحتتر خواهد بود.
علت گاز گرفتن سگ | ترس، استرس، درد، بیماری و.. |
عوارض گاز گرفتن سگ | آسیب به بافت، ابتلاء به بیماری هاری، عفونت و.. |
بهترین راهکار برای مقابله با گاز گرفتگی | برقراری ارتباط صمیمانه، کمک گرفتن از مربی و جلوگیری از ایجاد استرس و ترس برای سگ |
علائم قبل از گاز گرفتن سگ | پارس کردن و غرغر کردن |
اولین اقدام بعد از گاز گرفتگی توسط سگ | تمیز کردن محل زخم با الکل و بتادین |
مهمترین اقدام پس از گاز گرفتگی توسط سگ خیابانی | مراجعه به پزشک زیرا احتمال ابتلاء به بیماری هاری وجود دارد. |
راههای جلوگیری از گاز گرفتن سگ:
برخلاف تمامی باورهای رایج به کمک روشهای مختلف به راحتی میتوانید از گاز گرفتن سگ جلوگیری کنید. تنها راه جلوگیری از این رفتار غلط، شناخت شخصیت و ویژگیهای رفتاری میباشد. تحت چنین شرایطی میتوانید موفق به برقراری ارتباط بهتر با سگ خود شوید. سگهایی که تنهایی را ترجیح میدهند؛ بیشتر چنین رفتاری را از خود نشان میدهند. به کمک ترفندهای مختلف سگ خود را وارد اجتماع کنید. تحت چنین شرایطی سگ واکنش شدیدی در برابر افراد جدید از خود بروز نخواهد داد. به هیچ وجه این حیوان را در کنار سگهای عصبی قرار ندهید؛ زیرا باعث تشدید این رفتار غلط خواهد شد. همچنین از طریق بازی و سرگرمی این عادت غلط را باید ترک شود.
به عنوان مثال با در نظر گرفتن جایزه و تشویقی سگ این رفتار نامناسب را ترک خواهد کرد. به عنوان مثال به ازای هر باری که سگ شما در محیطهای اجتماعی دیگران را گاز نمیگیرد؛ برای این حیوان جایزه و یا تشویقی خاصی را در نظر بگیرید. به کمک روشهای زیر میتوانید از گاز گرفتن سگ جلوگیری کنید.
سگ خود را در موقعیت استرس زا قرار ندهید:
به هیچ عنوان سگ خود را در موقعیتهای استرس زا قرار ندهید. از محیطهایی که باعث تحریک این حیوان نیز میشوند؛ جلوگیری کنید. اگر سگ شما از ملاقات با برخی از افراد عصبی میشود، به هیچ وجه این حیوان را در چنین موقعیتی قرار ندهید. قرار گرفتن سگ در محیطهای استرس زا میتواند خطر گاز گرفتن را افزایش دهد.
برای مقابله با چنین رفتاری حتما از یک مربی کمک بگیرید. یک مربی حرفهای و کارکشته به راحتی میتواند این رفتار غلط سگ شما را درمان کند.
جلوگیری از قرار گرفتن در محیطهای غافلگیرانه:
به هیچ وجه سگ خود را در محیطهای اجتماعی غافلگیر نکنید؛ زیرا تحت چنین شرایطی دچار تنش و استرس و اضطراب در سگ خواهد شد. چنین موقعیتی میتواند خطر گاز گرفتن را افزایش دهد. حتما در چنین مکانهایی رفتارهای سگ خود را به خوبی مدیریت کنید، تا دچار تنش و اضطراب نشود.
توجه به آرامش سگ:
در حالت کلی آرامش سگ خود را در اولویت نخست قرار دهید. با افزایش سن استرس و اضطراب در این حیوان افزایش پیدا میکند. در همین راستا سگهای مسن را به هیچ وجه در محیطهای ناآشنا قرار ندهید. تحت چنین شرایطی این حیوان رفتارهای مختلفی اعم از: گاز گرفتن و پارس کردن را از خود نشان خواهد داد. اگر تاکنون سگ شما وارد محیطهای شلوغ نشده است، به احتمال زیاد قرار گرفتن در چنین محیطی میتواند باعث ترس شود.
تحت هر شرایطی اولویت اصلی سرپرستان باید تامین آرامش و راحتی این حیوان باشد. در این صورت رابطهای از جنس اعتماد بین سگ و سرپرست ایجاد خواهد شد.
جلوگیری از تنبیه کردن:
برخلاف تمامی باورهای رایج تنبیه کردن باعث تشدید رفتارهای غلط در سگها میشود. اگر سگ شما بیش از حد گاز میگیرد، به هیچ وجه این حیوان را تنبیه نکنید. تحت چنین شرایطی احتمال گاز گرفتن سگ در آینده بیشتر خواهد بود. به جای تنبیه کردن به دنبال آرام کردن این حیوان باشید، تا بهتر احساسات سگ را کنترل کنید.
کمک گرفتن از مربی:
بهترین راهکار برای مقابله با این عادت غلط کمک گرفتن از مربی میباشد. این افراد به دلیل تجربه و مهارتی که در این زمینه دارند، با برقراری ارتباط سالم و قوی میتوانند علت عادت غلط گاز گرفتن سگ را شناسایی کنند. در مرحله بعدی مربی به کمک شیوههای مختلف اقدام به اصلاح این رفتار غلط خواهد کرد.
مربی سگ را به صورت تدریجی در موقعیتهای مختلف قرار خواهد داد، تا استرس و ترس این حیوان را کنترل کند.
به کمک روشهای بالا به راحتی میتوانید از گاز گرفتن سگ جلوگیری کنید. تحت چنین شرایطی این حیوان نیز در محیطهای اجتماعی نیز بدون ترس و اضطراب ظاهر خواهد شد. بر اساس شخصیت و ویژگیهای رفتاری این حیوان باید از روش مناسب برای مقابله با این رفتار غلط کمک گرفت.
عوارض گاز گرفتن سگ:
گاز گرفتن سگ میتواند عوارض مختلفی را به همراه داشته باشد. در پاسخ به سوال گاز گرفتن سگ چه عوارضی دارد؟ باید اشاره کرد، که رایجترین عارضه آسیب به بافت پوست میباشد. علت گاز گرفتن سگ برخی از رفتارهای غلط، استرس و ترس است. همچنین علائم گاز گرفتن سگ با پارس کردن آغاز میشود. در حالت کلی گاز گرفتن سگهای خیابانی عوارض جدی میتواند در پی داشته باشد؛ زیرا خطر ابتلاء به بیماریهای مختلف را افزایش میدهد. آسیب وارد شده ناشی از گاز گرفتن متفاوت میباشد و معمولا سگهای هار با شدت و قدرت بیشتری گاز میگیرند. اگر توسط حیوان مشکوک به هاری گاز گرفته شدهاید؛ مراجعه به پزشک را در اولویت نخست خود قرار دهید.
تحت چنین شرایطی پزشک یک سری درمانهای خاص را آغاز خواهد کرد، که فرد درگیر بیماری خاصی نشود. گاز گرفتن سگ میتواند عوارض زیر را در پی داشته باشد.
آسیب به بافت:
ساده ترین عوارض گاز گرفتن سگ آسیب به بافت میباشد. در حالت کلی پس از وارد شدن هرگونه آسیب به پزشک مراجعه کنید، تا درمان تکمیلی آغاز شود. بزاق و دهان سگ به دلیل برخی از باکتریهای خاصی که دارد؛ باعث ایجاد عفونت در بدن خواهد شد. در همین راستا پس از گاز گرفتگی سریع به پزشک مراجعه کنید.
عفونت:
از دیگر عوارض گاز گرفتن سگهای خیابانی و خانگی میتوان به انتشار عفونتهای خاص در بدن اشاره کرد. این شرایط خطرناک میتواند خطر ابتلاء به بیماریهای مختلف را افزایش دهد. در همین راستا اقدام به موقع پس از گاز گرفتگی را در اولویت نخست خود قرار دهید.
پریشانی روانی:
از نظر روانی گاز گرفتگی توسط سگ میتواند مشکلات مختلفی را به همراه داشته باشد. به طوری که تا مدت زمان طولانی فرد استرس و ترس را هر لحظه تجربه میکند. همچنین فوبیا یا همان ترس از سگ را فرد تجربه خواهد کرد.
ابتلاء به بیماریهای خاص:
سگ ناقل بسیاری از بیماریهای خطرناک میباشد. گاز گرفتگی میتواند خطر ابتلاء به چنین بیماریهایی را افزایش دهد. معمولا کودکان به دلیل سیستم ایمنی ضعیفتری که دارند؛ بیشتر درگیری چنین بیماریهایی میشوند.
در پاسخ به سوال بعد از گاز گرفتن سگ چه کنیم؟ باید اشاره کرد، پس از گاز گرفتگی توسط سگ حتما مراجعه به پزشک را در اولویت نخست خود قرار دهید. تحت چنین شرایطی عوارض احتمالی ناشی از گاز گرفتن سگ قابل کنترل خواهد بود.
مراقبتهای بعد از گاز گرفتن سگ:
بعد از گاز گرفتن پوست و بافت زیر پوستی آسیب خواهد دید. تحت چنین شرایطی بدن در معرض آسیبها و صدمات مختلف قرار خواهد گرفت. بعد از گاز گرفتگی باید به برخی از نکات مراقبتی توجه داشته باشید. ابتدا محل گاز گرفتگی را با الکل یا بتادین به خوبی تمیز کنید، تا آلودگی در بافت منتشر نشود. سپس با یک حوله یا دستمال تمیز محل جراحت را خوب فشار دهید، تا دچار خونریزی نشود. از یخ میتوان برای کاهش درد و التهاب ناشی از گاز گرفتگی نیز کمک گرفت. سپس محل زخم را بالاتر از قلب نگه دارید، تا عفونت و باکتری در داخل بدن منتشر نشود. به عنوان مثال اگر سگ دست شما را گاز گرفته است؛ حتما دستتان را بالاتر از قلب نگه دارید.
در غیر این صورت نیروی جاذبه زمین باعث انتشار عفونت و باکتریهای داخل زخم خواهد شد. در صورتی که مشکوک به هاری هستید؛ مراجعه به بیمارستان یا کلینیک پزشکی را در اولویت نخست خود قرار دهید. حتما از پماد آنتی بیوتیک دو بار در روز استفاده کنید. همچنین تا ۲۴ ساعت بعد از گاز گرفتگی به پزشک مراجعه نمایید، تا در زمان مناسب پروسه درمان آغاز شود.
جمع بندی:
گاز گرفتن سگ میتواند دلایل مختلف و متعددی داشته باشد. در اغلب موارد ترس، استرس، غافلگیری، درد، بیماری، ناامیدی و… علت اصلی گاز گرفتن سگ میباشد. به منظور پیشگیری از این عادت غلط میتوانید از روشهای مختلف کمک بگیرید. تحت چنین شرایطی موفق به جلوگیری از این رفتار غلط خواهید شد. از روشهای پیشگیری از گاز گرفتگی میتوان به: توجه به آرامش، جلوگیری از قرار گرفتن در موقعیتهای استرس زا و کمک گرفتن از مربی اشاره کرد.
گاز گرفتن سگ میتواند عوارض مختلفی را در پی داشته باشد. در همین راستا پس از گاز گرفتگی مراجعه به پزشک را در اولویت نخست خود قرار دهید.