سگها نیز همانند سایر پستانداران دندان شیری دارند. در پروسه رشد دندانهای شیری جایگزین دندانهای دائمی میشوند. به نوعی دندانهای اصلی و دائمی ظاهر میشوند، تا این حیوان قدرت جویدن غذاهای مختلف را داشته باشد. دندان شیری سگ پس از رسیدن به سن بلوغ خواهد افتاد. این مسئله امری کاملا طبیعی بوده و جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد. در پاسخ به سوال آیا سگ دندان شیری دارد؟ باید اشاره کرد، که بله تمامی نژادهای مختلف سگ دندان شیری دارند. در مراحل مختلف رشد دندان شیری جایگزین دندان دائمی خواهد شد. در خصوص این مسئله باید آگاه باشید، تا بتوانید به بهترین شکل ممکن از یار با وفای خود مراقبت کنید. جالب است بدانید، که سگها بدون دندان به دنیا میآید. دندانهای شیری پس از ۸ الی ۱۰ هفتگی تکمیل میشوند. در نهایت ۴۲ دندان دائمی جایگزین دندانهای شیری خواهند شد.
مراحل رشد دندان در سگ:
سگها نیز مانند تمامی پستانداران بدون دندان متولد میشوند. در هفتههای اول پس از تولد تنها منبع غذایی سگ شیر مادر میباشد؛ به همین دلیل سگ نیازی به دندان ندارد. بر اساس نژاد و شرایط رشد توله سگ پس از ۸ الی ۱۰ هفته دندانهای شیری شروع به رشد خواهند کرد. معمولا در پروسه رشد دندان شیری سگها احساس درد و ناراحتی در دهان خود خواهند داشت. این مسئله کاملا طبیعی است و با سرگرم کردن سگ خود میتوانید این حیوان دوست داشتنی را آرام کنید. به واسطه دندانهای شیری، سگ جویدن غذاها را یاد خواهد گرفت. تعداد دندانهای شیری ۲۸ عدد میباشد، که رفته رفته پس از رشد دندانهای دائمی این تعداد به ۴۲ عدد خواهد رسید. معمولا رشد تمامی دندانهای شیری تا ۶ ماه طول خواهد کشید. به مرور زمان تمامی ۲۸ دندان رشد خواهند کرد.
دندانهای شیری به تیزی دندانهای دائمی نیستند. در فاصله بین ۱۲ تا ۱۶ هفتگی دندانهای شیری شروع به ریزش خواهند کرد. به نوعی دندانهای دائمی جایگزین دندانهای شیری قبلی خواهند شد. در نهایت با آغاز هفته ۱۷ سگ شما ۴۲ دندان دائمی در هر دو فک خواهد داشت.
شروع رشد دندان شیری در سگ | ۶ هفتگی |
تعداد دندانهای شیری | ۲۸ عدد |
شروع رشد دندان دائمی | ۱۲ هفتگی |
تعداد دندان دائمی سگ | ۴۲ عدد |
علائم رشد دندان در سگ | منفعل شدن، تورم لثه و احساس درد در عضلات و دهان |
نحوه مراقبت از دندان سگ | مسواک زدن، تغذیه مناسب، مراجعه دورهای به دامپزشک و… |
علائم رشد دندان در سگ:
به عنوان سرپرست سگ خانگی باید با علائم رشد دندان آشنا شوید. تحت چنین شرایطی این پروسه حساس را بدون کوچکترین مشکلی پشت سر خواهید گذاشت. توجه داشته باشید، که این علائم کاملا طبیعی میباشد. در واقع جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد و پس از رشد کامل دندانها علائم از بین خواهند رفت.
بر اساس شرایط جسمی و نژاد سگ علائم ظاهر شده متفاوت خواهد بود. در ادامه به بررسی علائم رشد دندان در سگ خواهیم پرداخت.
●متورم شدن لثهها:
هنگام رشد دندان لکههای سگ متورم میشوند. به دلیل رشد دندان فشار بسیار زیادی به فک وارد میشود، که منجر به تورم خواهد شد. در برخی از موارد تورم لثه باعث ایجاد حالت کلافگی در سگها میشود.
●درد و ناراحتی:
سگها هنگام رشد دندان احساس درد و ناراحتی در قسمت دهان خواهند داشت. به طوری که این درد تمامی ابعاد زندگی سگ را میتواند تحت الشعاع خود قرار دهد. در برخی از موارد سگ شما درد عضلانی را نیز تجربه خواهد کرد.
●جویدن زیاد و گاز گرفتن:
از دیگر علائم رشد دندان در سگها میتوان به جویدن زیاد و گاز گرفتن اشاره کرد. در واقع این حیوان علاقه بسیار زیادی به جویدن پیدا میکند.
●منفعل شدن:
در برخی از موارد رویش دندان در سگها منجر به منفعل شدن میشود. به طوری که سگ در اثر احساس درد تمایلی به بازی کردن نداشته و بیشتر به دنبال استراحت است.
در صورتی که سگ شما هر یک از علائم بالا را داشته باشد؛ نسبت به رشد دندان مشکوک شوید. در صورت تداوم علائم پس از رشد دندان حتما به دامپزشک مراجعه کنید.
آیا سگ دندان شیری دارد؟
در پاسخ این سوال به صورت کاملا قاطعانه میتوان گفت: بله_ تمامی سگها دندان شیری دارند. برخلاف تمامی باورهای رایج سگها پس از تولد دندان ندارد. در ۶ هفتگی پروسه رشد دندانهای شیری به پایان خواهد رسید. رشد دندانهای شیری میتواند تا چند ماه ادامه پیدا کند. در این پروسه سرپرستان این حیوان خانگی نقش خود را به عنوان حامی باید به درستی ایفا کنند.
تحت چنین شرایطی سگ شما در مرحله رشد دندان شیری درگیر استرس و اضطراب نخواهد شد. همچنین دندانهای شیری ۲۸ عدد هستند و همچنین سگهای زیر ۷ هفته ۱۴ دندان دارند. پس از چندین ماه دندانهای شیری جایگزین دندانهای دائمی تیز و برنده خواهند شد.
دندان شیری سگ چه سنی میافتد؟
یکی از چالشهای بسیار بزرگ سرپرستان سگهای خانگی، پروسه درآوردن دندان دائمی میباشد. در این دوران سگ بازیگوش شما احساسات و حالات متناقضی را تجربه خواهد کرد. روند رویش دندان دائمی کاملا وابسته به شرایط جسمی، پروسه رشد و همچنین تغذیه سگ بستگی دارد. معمولا اولین نشانههای رشد دندان دائمی در ۱۲ هفتگی ظاهر میشوند. در این دوران ابتدا علائم ریزش دندانهای شیری پدیدار میشود. زمان افتادن دندان شیری سگ از دیدگاه برخی از دامپزشکان به نژاد آن نیز بستگی دارد. در حالت پس از ظهور اولین نشانههای ریزش دندان به دامپزشک مراجعه کنید. پس از ریزش هر دندان شیری شاهد رشد دندان دائمی خواهید بود. برای این دوران غذاهای نرم و تر را در رژیم غذایی سگ خانگی خود قرار دهید.
تحت چنین شرایطی آسیبی به لثه سگ وارد نخواهد شد. اگر دندان کوچکی از دهان سگ شما افتاد، به هیچ وجه نگران نشوید. این امر طبیعی بخشی از چرخه رشد در سگها است. با اصلاح تغذیه سگ خانگی خود میتوانید روند رشد دندانهای دائمی را تسریع ببخشید.
علت افتادن دندان شیری سگ:
با رشد سگ رژیم غذایی روزانه نیز تغییر پیدا میکند. تحت چنین شرایطی این حیوان دوست داشتنی برای جویدن غذاهای مختلف نیاز به دندانهای تیز و برندهای دارد. در غیر این صورت موفق به جویدن غذاهای سفت و سخت نخواهد شد. همچنین به دلیل بزرگ شدن فک، سگ نیاز به دندان بیشتر و با اندازه بزرگتر دارد. این حیوان در طبیعت برای تداوم زندگی خود مستلزم به شکار است.
به نوعی گام اول موفقیت در شکار، داشتن دندانهایی تیز میباشد. دندانهای شیری در مقایسه با دندانهای دائمی ضعیف و شکنندهتر هستند. در همین راستا دندان دائمی جایگزین دندان شیری میشود.
آیا ممکن است دندان شیری سگ نیفتد؟
یکی از نگرانیهای اصلی سرپرستان سگهای خانگی، نیفتادن دندان شیری میباشد. این مسئله برای صاحبان این حیوان بسیار نگران کننده است. در برخی از موارد نادر دندان شیری در موعد مقرر نمیافتد. تحت چنین شرایطی چالشها و مشکلات مختلفی برای این حیوان ایجاد میشود. به عنوان مثال تجمع پلاک روی دندانهای شیری باعث عفونت و التهاب میشود. تحت چنین شرایطی لثه نیز ملتهب خواهد شد. معمولا دیر افتادن دندانهای شیری باعث کج شدن دندانهای دائمی خواهد شد.
به نوعی نظم و ترتیب رشد دندانهای دائمی بهم خواهد خورد. در صورتی که پس از اتمام ۶ هفتگی هنوز دندانهای شیری سگ شما نریخته است؛ حتما به دامپزشک مراجعه کنید. دامپزشک پس از انجام بررسیهای لازم علت اصلی بروز این مسئله را شناسایی خواهد کرد.
آیا دندان نیش سگ هم شیری است و میافتد؟
تمامی دندانهای شیری در پروسه رشد میافتند. دندان نیش نیز از این قاعده مستثنی نیست و در ۱۴ الی ۱۶ هفتگی خواهد افتاد. در ابتدا دندانهای آسیاب اصلی شروع به ریزش خواهند کرد. سپس دندانهای نیش میافتند. پس از افتادن دندان نیش باید با دقت بیشتری مواد غذایی مناسب سگ خود را انتخاب کنید. در این دوران انتخاب غذاهای نرم را در اولویت قرار دهید. دندان نیش دائمی رفته رفته به طور کامل پدیدار خواهد شد.
در این دوران برای رشد سریع دندان نیش میتوانید مکملها و کنسروهایی که حاوی ویتامین و مواد مغذی مختلف هستند، را به رژیم سگ خود اضافه کنید. تحت چنین شرایطی در یک بازه زمانی کوتاه دندانهای نیش دائمی کامل رشد خواهند کرد. برای دریافت یک رژیم غذایی مناسب با بهترین محصولات میتوانید با مشاوران پت شاپ آنلاین اورنگ پت تماس بگیرید.
آیا قورت دادن دندان شیری سگ برایش مشکل ایجاد میکند؟
قورت دادن دندان در تولهها امری کاملا طبیعی میباشد. بسیاری از سرپرستان پس از قورت دندان شیری توسط سگ دچار استرس و اضطراب میشوند. در صورتی که بررسیهای مختلفی در این زمینه صورت گرفته است. دادههای آماری جدید اثبات کرده است، که این مسئله برای سگهای خانگی به هیچ عنوان نگران کننده و خطرناک نیست. پس از قورت دادن دندان وارد سیستم گوارشی میشود.
معمولا پس از چندین روز دندان قورت داده شده دفع خواهد شد. سیستم گوارشی سگ بسیار منحصر به فرد بوده و در کوتاهترین زمان ممکن دندان قورت داده شده را دفع خواهد کرد.
دندانهای سگ کی کامل میشود؟
دندانهای شیری از ۶ هفتگی شروع به رشد میکنند. معمولا پس از پایان ۱۰ هفتگی دندانهای شیری تکمیل خواهد شد. در این دوران سگ شما باید تغذیه کاملا سالم و استانداردی داشته باشد، تا از نظر جسمی با مشکل خاصی مواجه نشود. دندانهای دائمی از ۱۲ هفتگی شروع به رشد میکنند.
در نهایت پس از شروع ۱۶ هفتگی دندانهای دائمی تکمیل خواهند شد. در ۱۶ هفتگی سگ ۴۲ دندان در هر دو فک خود خواهد داشت.
راه حل باقی ماندن دندان شیری سگها چیست؟
در دورانی که سگ شما فقط دندان شیری دارد، باید به چند نکته مهم توجه کنید. در این دوران به کمک راه حلهای مختلف میتوانید از شکستگی و ریزش زودهنگام دندان سگ خود جلوگیری کنید. بهترین راه حل اصلاح رژیم غذایی سگها میباشد. این حیوان در دورانی که دندان شیری دارد؛ باید مواد غذایی نرم و تر را میل کند. بسیاری از مواد غذایی سفت و سخت باعث ریزش دندانها میشوند.
همچنین مکملهای مختلف ویتامین را به رژیم غذایی سگ خود اضافه کنید. تحت چنین شرایطی استحکام و مقاومت دندانها به بالاترین حد ممکن خواهد رسید. تحت چنین شرایطی میتوانید از دندانهای اولیه حیوان خانگی خود به بهترین شکل ممکن مراقبت کنید. در غیر این صورت دندانهای شیری شکسته شده و سگ شما قدرت جویدن غذاهای مختلف را نخواهد داشت.
راههای مراقبت از دندان سگ:
سرپرستان سگهای خانگی باید به کمک روشهای مختلف از دندان سگ خود مراقبت کنند. احتمال خرابی، شکستگی و افتادن دندان این حیوان به شدت کاهش پیدا میکند. سگها قادر به تمیز کردن کامل دهان و دندان خود نیستند. در واقع سرپرست این حیوان به کمک روشهای مراقبتی مختلف باید دندانها را تمیز کند. در غیر این صورت با مشکلاتی نظیر: پلاک دندان و التهاب لثه و بوی بد دهان سگ مواجه خواهید شد.
برخی از سرپرستان به اشتباه تصور میکنند، که دندان سگ نیاز به تمیز کردن ندارد. در صورتی که این تفکر کاملا اشتباه میباشد و باید به صورت دورهای نسبت به تمیز کردن دقیق و اصولی دندانها اقدام کرد در غیر این صورت با مشکلاتی نظیر خرابی گسترده و بوی بد دهان سگ مواجه خواهید شد.
به کمک راهکارهای ساده میتوانید در مسیر بهداشت دهان و دندان سگ قدم بردارید. در ادامه بهترین روشها برای مراقبت از دندان سگ را معرفی خواهیم کرد.
●مسواک زدن:
یکی از بهترین روشها برای مراقبت از دندان سگها، مسواک زدن میباشد. به کمک ترفندهای مختلف باید این حیوان را برای مسواک زدن آماده کنید. از خمیر دندان مخصوص برای تمیز کردن دندانها باید استفاده کنید. پیشنهاد ما به شما خرید مسواک و خمیر دندان سگ است. در غیر این صورت جرم و پلاک ایجاد شده روی دندان از بین نخواهد رفت.
حتما دو بار در روز دندانهای سگ خود را مسواک بزنید. به هیچ عنوان با خمیر دندان معمولی دندان سگ را نشویید. در صورتی که این حیوان خمیر دندان را ببلعد، با مشکلات گوارشی مختلفی مواجه خواهد شد.
●مراجعه دورهای به دامپزشک:
حتما در بازههای زمانی مشخص به دامپزشک مراجعه کنید، تا وضعیت سلامت دندانهای سگ را پزشک مورد بررسی قرار دهد. در صورتی که جرم و پلاک ایجاد شده روی دندان بیش از حد باشد؛ دامپزشک نسبت به جرمگیری دندان سگ اقدام خواهد کرد.
●استفاده از ژل دهانی:
تار تار پوستهای قهوهای رنگ میباشد، که در اطراف لثه تشکیل میشود. برای از بین بردن این پوسته میتوانید از ژل دهانی کمک بگیرید. پیش از استفاده از این ژل به کمک دستمال مرطوب سطح دندان و اطراف لثه را به خوبی پاک کنید.
در کنار ژل دهانی استفاده از اسپری دندان را نیز فراموش نکنید. تحت چنین شرایطی هرگونه آلودگی روی دندان و لثه به طور کامل از بین خواهد رفت.
به کمک روشهای بالای به راحتی میتوانید از دندانهای یار با وفای خود به بهترین شکل ممکن مراقبت کنید. بدون شک با اجرای چنین روتین منظمی احتمال بروز هرگونه مشکل در دندان و لثهها به شدت کاهش پیدا میکند.
جمع بندی:
سگها نیز همانند سایر پستانداران بدون دندان به دنیا میآیند. دندانهای شیری در ۶ هفتگی شروع به رشد میکنند. سگ ۲۸ دندان شیری دارد، که در ۱۲ هفتگی شروع به ریزش خواهند کرد. در نهایت با شروع ۱۲ هفتگی سگ ۴۲ دندان دائمی خواهد داشت. از علائم رشد دندان در سگها میتوان به: متورم شدن لثه، احساس درد در دهان و عضلات، منفعل شدن و…. اشاره کرد.
پس از رشد دندانها باید به کمک روشهای مختلف تلاش کنید، تا بهداشت دهان و دندان سگ را حفظ کنید. قورت دادن دندان شیری سگ هیچ مشکلی به وجود نمیآورد. در واقع دندان قورت داده شده پس از مدت زمان کوتاهی دفع خواهد شد.